14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalUE impune sancțiuni unor oficiali din Venezuela. Cauza, încălcarea drepturilor omului

UE impune sancțiuni unor oficiali din Venezuela. Cauza, încălcarea drepturilor omului

Ministrul de interne Nestor Reverol şi liderul Curţii Supreme a Venezuelei se află pe lista oficialilor vizaţi de sancţiuni.

Uniunea Europeană şi-a exprimat îngrijorarea faţă de încălcarea drepturilor omului în Venezuela, unde, anul trecut, protestele împotriva preşedintelui Nicolás Maduro au devenit violente.

“Având în vedere situaţia în continuă deteriorare din Venezuela, Consiliul a decis să pună şapte indivizi, care deţin poziţii oficiale, sub măsuri restrictive”, a declarat UE printr-un comunicat.

“Aceşti indivizi nu respectă valorile democratice, justiţia şi încalcă drepturile omului”, s-a mai arătat în declaraţie.

În notificarea oficială a sancţiunilor este menţionat faptul că şeful serviciilor de informaţii, Gustavo Gonzalez Lopez, este responsabil pentru “încălcarea gravă a drepturilor omului, inclusiv detenţie arbitrară, tratament degradant şi inuman şi tortură”.

Potrivit agenţiei de ştiri Reuters, UE are deja un embargo de arme impus Venezuelei, însă nu ia în considerare impunerea unui emgbargo de petrol, sau sancţionarea preşedintelui Maduro.

Exportul produselor din petrol reprezintă trei sferturi din exporturile Venezuelei către Uniunea Europeană.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă