Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE îndeamnă la un dialog larg şi inclusiv la Hong Kong

UE îndeamnă la un dialog larg şi inclusiv la Hong Kong

Uniunea Europeană (UE) îndeamnă părţile să înceapă un ”dialog larg şi inclusiv”, pentru a ”dezamorsa situaţia” la Hong Kong, într-o declaraţie a şefei diplomaţiei europene Federica Mogherini publicată sâmbătă, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

”Este crucial să se da dovadă de reţinere, să se respingă violenţa şi să se ia măsuri urgente în vederea dezamorsării situaţiei”, îndeamnă Mogherini, citată în comunicat, în numele Celor 28.

”Este esenţial să se angajeze un proces de dialog larg şi inclusiv, implicând toate părţile-cheie”, apreciază Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă, subliniind că libertăţile fundamentale şi ”gradul ridicat de autonomie al Hong Kongului” sunt consacrate în lege şi în acorduri internaţionale şi ”trebuie să continue să fie respectate”.

Mii de manifestanţi în favoarea democraţiei au defilat din nou, sâmbătă, la Hong Kong, într-un weekend cu valoare de test al popularităţii mişcării lor, în contextul amplificării unor temeri cu privire la intenţiile Beijingului.

După zece săptămâni de proteste care au aruncat centrul financiar internaţional în criză, China continentală adoptă un ton tot mai dur.

În declaraţia sa, Federica Mogherini notează că, ”de două luni, un mare număr de cetăţeni îşi exercită dreptul fundamental de întrunire”.

”Cu toate acestea, a avut loc recent un nunăr tot mai mare de incidente violente inacceptabile, şi există riscuri suplimentare de violenţă şi instabilitate”, deplânge ea.

Comentarii

loading...