Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

UE interpelează Slovacia în legătură cu dezvăluirile jurnalistului Jan Kuciak, asasinat recent

Comisia Europeană le-a scris joi autorităţilor slovace, pentru a cere 'informaţii' cu privire la suspiciunile de deturnare a unor fonduri europene în această ţară, dezvăluite de jurnalistul slovac Jan Kuciak, asasinat recent, anunţă un purtător de cuvânt al instituţiei europene.

Rl online 0 comentarii

"Luăm orice acuzaţie sau suspiciune cu privire la deturnarea sau proasta gestiune de fonduri (europene) foarte în serios", a afirmat Alexander Winterstein, purtătorul de cuvânt al executivului european, în timpul unui briefing de presă la Bruxelles.

"Astăzi, am trimis o scrisoare autorităţilor competente însărcinate cu plăţile în Slovacia pentru a le cere informaţii referitoare la posibila deturnare de fonduri agricole", a adăugat el.

Slovacia este în stare de şoc după asasinarea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak, care ancheta o afacere de corupţie la cel mai înalt nivel.

Site-ul de informaţii aktuality.sk şi alte mass-media au dat publicităţii o versiune nefinalizată a articolului său asupra presupuselor relaţii din lumea politică a unor oameni de afaceri italieni suspectaţi că ar avea legături cu mafia calabreză, ce ar opera în estul Slovaciei.

"Două persoane apropiate unui bărbat sosit în Slovacia, în timp ce era acuzat într-un caz legat de mafia în Italia, au acces zilnic la premierul" slovac, scria în articol Jan Kuciak. "Italienii cu legături în mafia au găsit un al doilea cămin în Slovacia: ei au început să facă afaceri, să primească subvenţii, să colecteze fonduri europene, dar mai ales să stabilească relaţii cu personalităţi politice influente, mergând până la guvernul slovac", a adăugat jurnalistul.

Comisia Europeană a dat asigurări că nu va exista "niciun fel de toleranţă" pentru fraudă.

"Insistăm prin urmare asupra unui angajament clar din partea statelor membre pentru a împiedica frauda", a afirmat Winterstein. Responsabilitatea gestionării fondurilor europene ţine în primul rând de statele membre, a mai amintit el.

Comentarii

loading...