Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE nu renunță la acordul nuclear iranian, indiferent de hotărârea SUA

UE nu renunță la acordul nuclear iranian, indiferent de hotărârea SUA

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a afirmat că Franţa, Marea Britanie şi Germania vor rămâne în acordul privind programul nuclear iranian semnat cu Teheranul în 2015.

Rl online 0 comentarii

Statele Uniunii Europene își vor păstra poziția, indiferent de decizia SUA, care urmează să fie anunţată la sfârşitul săptămânii, deoarece aceasta este cea mai bună cale de a evita proliferarea nucleară, relatează agenţia Reuters. ''Suntem hotărâţi să salvăm acest acord, deoarece acest acord protejează împotriva proliferării nucleare şi este calea corectă pentru a opri Iranul să obţină arma nucleară'', a declarat Le Drian într-o conferinţă de presă comună cu ministrul german de externe, Heiko Maas.
La rândul său, Maas a afirmat că Germania consideră că nu există nici un motiv pentru a renunţa la acordul semnat cu Teheranul de către şase mari puteri ale lumii (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi Germania). ''Vom continua să credem că acest acord face lumea mai sigură şi că fără acest acord lumea va fi mai puţin sigură. Ne temem că un eşec ar duce la o escaladare'', a declarat şeful diplomaţiei germane.

Reuters aminteşte că preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat cu retragerea SUA din acordul privind programul nuclear iranian neprelungind perioada de suspendare a sancţiunilor impuse Teheranului, care expiră pe 12 mai, dacă semnatarii europeni ai acordului nu remediază deficienţele documentului. 

Comentarii

loading...