16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalUE vrea o cotă mai mare din piața globală de microcipuri

UE vrea o cotă mai mare din piața globală de microcipuri

Piaţa este dominată de Asia, dar recentele probleme de aprovizionare au determinat Comisia Europeană să acţioneze.

“Avem ca obiectiv 20% din cota globală de piaţă în următorii zece ani. Este suficient pentru necesităţile noastre. Statele Unite încearcă să ajungă la 30%”, a afirmat comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton.

“Toţi avem acum ambiţia de a face din Europa locul de pe planetă unde se produc cei mai puternici şi mai performaţi semiconductori. Ceea ce este important pentru noi este să readucem producţia în Europa, pentru a garanta securitatea lanţului de aprovizionare”, a adăugat oficialul.

Dar analiştii au dubii că UE va putea reuşi în curând construirea unei unităţi de producţie pentru cipuri, scrie Agerpres.

Surse de la Bruxelles care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat recent pentru Reuters că Breton este decis să atragă un producător major de cipuri care să-şi deschidă o fabrică de mare capacitate în Europa, în contextul ambiţiilor Comisiei Europene de a obţine în următorul deceniu acces la cea mai avansată producţie.

Analiştii avertizează că o mare uzină în Europa s-ar putea dovedi o eroare strategică, deoarece continentul, care nu produce smartphone-uri şi alte produse electronice de consum, nu are o piaţă viabilă. 

Cele mai citite

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...
Ultima oră
Pe aceeași temă