Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE vrea să aibă după Brexit o relație cu Marea Britanie similară celei cu Canada

UE vrea să aibă după Brexit o relație cu Marea Britanie similară celei cu Canada

Un acord de liber-schimb între Uniunea Europeană și Marea Britanie, după modelul celui dintre UE și Canada, este singura opțiune realistă după ieșirea Regatului Unit din blocul comunitar în 2019, a declarat vineri negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, informează Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Marea Britanie nu dorește să fie parte nici a pieței comune, nici a uniunii vamale și nici să fie supusă deciziilor Curții de Justiție a Uniunii Europene, a declarat Michel Barnier.

''Dacă iei toate acestea, cu ce rămâi? Un singur lucru: un acord de liber-schimb pe model canadian'', a susținut Barnier într-o conferință de presă.

''Guvernul britanic însuși este cel care stabilește aceste linii roșii, ceea ce închide anumite uși. Așadar, acesta este modelul pe baza căruia vom lucra'', a subliniat Barnier.

Fiecare model de asociere cu un state terțe are ''propriul său echilibru între drepturi și obligații'', a mai arătat negociatorul-șef al UE.

Comisia Europeană a recomandat vineri trecerea imediată la faza a doua a negocierilor cu privire la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Executivul comunitar a apreciat că au fost înregistrate ''progrese suficiente'' cu privire la termenii ''divorțului'' de Marea Britanie, deschizând calea pentru faza a doua a negocierilor referitoare la viitorul relației dintre UE și Londra.

Comentarii

loading...