23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalUltimatum pentru Iran. Israelul va continua să lovească ținte iraniene din Siria

Ultimatum pentru Iran. Israelul va continua să lovească ținte iraniene din Siria

Totodată, Nurkin a anunțat că Israelul este prima ţară din lume care a efectuat atacuri aeriene cu avioane militare de tip F-35, invizibile pe radar, informează cotidianul Times of Israel.

Peste 20 de șefi de forțe aeriene din Italia, Austria, Brazilia, Marea Britanie, Canada și Franța se află în Israel, la o întrunire de o săptămână axată pe tehnologie modernă și metode de antrenament în condiții aproapiate de condițiile reale.

„Suntem primii din lume care am efectuat atacuri operaţionale cu F-35”, a declarat oficialul israelian în cadrul unei conferinţe împreună cu liderii militari străini.

„Forţele aeriene israeliene au efectuat de două ori atacuri cu F-35, pe două fronturi diferite”, a precizat Amikam Nurkin.

Israeul a primit primele avioane F-35 în decembrie 2016, iar aeronava de generaţia a cincea a fost declarată operaţională la finalul anului trecut.

Nurkin a trecut în revistă și sistemul defensiv aerian, modern, compus din Arrow, David’s Wand și Iron Dome, cu o eficacitate de 85%, dovedită recent, în urma atacului forțelor iraniene Al Qods din Siria.

Acesta a raportat 32 de rachete trase de iranieni și peste 100 de rachete trase de armata siriană asupra avioanelor israeliene. Israelul a raportat că baza T-4 din Siria este ocupată de iranieni, care au stocat în ultimele luni rachete cu rază lungă de acțiune, lansatoare de rachete și elemente ale unui sistem antiaerian, de aceea baza este o țintă pentru a fi distrusă total.

 Pentagonul anunță „acțiuni agresive” asupra       obiectivelor iraniene

În paralel cu anunțurile armatei israeliene, Pentagonul a avertizat că va avea „acțiuni agresive” contra influenței maligne a Iranului în regiune, care alimentează fronturile teroriste din Siria, Irak și Yemen.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Rob Manning, a făcut această precizare la scurt timp după ce secretarul de Stat, Mike Pompeo, a anunțat ultimatumul din 12 puncte adresat Iranului, menit să stopeze problemele legate de programul nuclear și sprijinul acordat organizațiilor teroriste.

Ministrul iranian al Afacerilor Externe, Javad Zarif, a condamnat Statele Unite că impune cele mai aspre sancţiuni din istorie la adresa ţării sale.

Aceste măsuri anunţate de secretarul de Stat Mike Pompeo, a spus el, arată că SUA sunt prizonierul propriilor „politici falimentare” şi că vor suporta consecinţele.

„Iranienii constituie forța destabilizatoare în regiune. Vom face tot ce putem ca să stopăm această forță. Există o soluție guvernamentală complexă la care lucrăm acum. Nu vom elimina nicio opțiune necesară pentru a stopa Iranul”, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

    ONU cere Libanului dezarmarea Hezbollah-ului

Tot marți, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a criticat Libanul, care permite organizației teroriste Hezbollah să opereze în afara țării ca cea mai mare miliție armată, fiind prezentă masiv în Siria.

Într-un raport către Consiliul de Securitate, Guterres a cerut Guvernului libanez și armatei „să ia toate măsurile necesare să dezarmeze Hezbollah și să împiedice formarea altor organizații paramilitare care să acționeze în afara autorității statului”.

El a precizat că Hezbollah încalcă rezoluția din 2004 a CS al ONU, ce stiplulează că toate milițiile libaneze să fie dezarmate, precum și Acordurile de la Taif, ce au încheiat războiul civil din 1975-1990.

În plus, operațiunile Hezbollahului încalcă și politica internă a Libanului, care, oficial, se declară neutră față de conflictele regionale.

 

 

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă