12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn american a căzut în craterul unui vulcan în Caraibe

Un american a căzut în craterul unui vulcan în Caraibe

Clay Chastain, din Indianapolis, Indiana, a căzut în craterul Muntelui Liamuiga, de pe insula St. Kitts, în timp ce el şi soţia sa, Acaimie, escaladau singuri vârful de peste 3.700 de metri.

Femeia a dovedit că este într-adevăr alături de soţul său “la bine şi la rău”, coborând singură în crater pentru a-l salva.

Bărbatul şi-a fracturat craniul, şi-a rupt câteva vertebre şi şi-a pierdut temporar auzul la urechea dreaptă în timpul căderii.

El a avut însă noroc, fiind salvat de răni potenţial letale de vegetaţia crescută în interiorul vulcanului în decursul secolelor sale de inactivitate, care i-a atenuat căderea.

Incidentul a avut loc pe 18 iulie când Chastain a încercat să privească în interiorul craterului. Frânghia însă a cedat.

“Am fost speriată de ceea ce urma să găsesc jos”, a declarat femeia.

Ea a ajuns la soţul său şi l-a sprijinit, ajutându-l să avanseze pentru a ieşi din crater, apoi au revenit pe traseu, mergând până au avut semnal la telefon pentru a solicita ajutor.

“A fost un miracol că a fost capabil să reziste atâta timp cu rănile pe care le avea”, a declarat aceasta pentru Indianapolis Star.

Din cauza fracturii craniene, bărbatul nu a putut lua o cursă comercială către casă, fiind transportat de o aeronavă specială, care a zburat la o altitudine mică, pentru a evita presiunea atmosferică ridicată.

Cele mai citite

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...
Ultima oră
Pe aceeași temă