15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalUn angajat al Apple a fost pus sub acuzare pentru furt de...

Un angajat al Apple a fost pus sub acuzare pentru furt de secrete comerciale

Fostul angajat, Xiaolang Zhang, şi-a dezvăluit intenţia de a lucra la un startup din China în domeniul conducerii autonome şi a rezervat un loc într-un avion cu destinaţia China, după ce a descărcat planul pentru o placă de circuit a unui automobil autonom.

Autorităţile americane l-au arestat pe Zhang pe 7 iulie, pe un aeroport din San Jose, după ce acesta trecuse de controlul de securitate.

”Colaborăm cu autorităţile în această problemă şi vom face tot posibilul să ne asigurăm că această persoană şi alte persoane implicate vor fi trase la răspundere pentru acţiunile lor”, potrivit unui comunicat al Apple.

Zhang fusese angajat ca dezvoltator de software şi hardware pentru proiectul Apple referitor la un vehicul autonom şi a proiectat şi testat plăci de circuite pentru analizarea datelor transmise de senzori.

În luna aprilie, Zhang a intrat în concediu de paternitate după naşterea unui copil şi a călătorit cu familia sa în China, potrivit unei plângeri înregistrate la un tribunal districtual din districtul nordic al Californiei.

Când a revenit la serviciu, Zhang i-a spus coordonatorului său că intenţionează să demisioneze, să se mute în China şi să lucreze la compania chineză Xiaopeng Motors, care are birouri în Silicon Valley.

După ce a plecat de la Apple, Zhang a fost angajat de filiala Xmotors a Xiaopeng Motors.

Reprezentanţii de securitate ai Apple au descoperit că Zhang a efectuat căutări pe scară largă în baze de date secrete şi a venit în campusul Apple îpe 28 aprilie, când ar fi trebuit să fie în concediu de paternitate.

XMotors a anunţat într-un comunicat că este extrem de îngrijorată şi că nu există indicii că Zhang a comunicat vreodată informaţii sensibile de la Apple către XMotors.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă