12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalUn avion de luptă F16 a căzut în Nevada. A murit un...

Un avion de luptă F16 a căzut în Nevada. A murit un pilot de elită, specializat în acrobații aeriene

Pilotul aeronavei a murit în urma accidentului, au anunţat Forţele Aeriene americane, potrivit site-ului CNN.

”Un F-16 de la baza aeriană Nellis (Nevada) s-a prăbuşit în cursul unui antrenament de rutină la centrul de testare Nevada”, se arată într-un comunicat al forţelor aeriene din SUA.

Pilotul aeronavei a murit în urma accidentului, iar identitatea acestuia va fi făcută publică în 24 de ore. Acesta făcea parte din celebra “Thunderbirds”, o escadrilă aeriană de demonstraţie a forţelor aeriene americane care organizează turnee în toată lumea, efectuând manevre acrobatice şi zboruri demonstrative cu aeronave de tip F-16.

Ca urmare a accidentului, a fost anulat un spectacol demonstrativ ce urma să aibă loc la Baza aeriană March din California.

Accidentul din Nevada este cel de-al patrulea incident în care sunt implicate aeronave militare americane în ultimele 24 de ore.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă