Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un bebeluș născut cu inima în afara cutiei toracice, operat cu succes în Marea Britanie

Un bebeluș născut cu inima în afara cutiei toracice, operat cu succes în Marea Britanie

Un bebeluș care s-a născut cu ectopie cardiacă a fost operat cu succes într-un spital din Marea Britanie. Inima lui, care s-a dezvoltat în afara pieptului, a fost replasată de medici în interiorul cutiei toracice.

Rl online 0 comentarii

Vanellope s-a născut prematur, cu inima în afara pieptului, la sfârșitul lunii noiembrie într-un spital din Leicester, Anglia. Reperată în timpul sarcinii, această malformație a inimii, foarte rară, denumită ectopie cardiacă, vizează doar între cinci și opt nașteri dintr-un milion și este dificil de operat.

Imediat după naștere, Vanellope a fost transportată în blocul operator, unde medicii specializați în chirurgia malformațiilor cardiace o așteptau pentru a efectua o operație ce nu fusese realizată niciodată pe un nou-născut în Marea Britanie, informează lexpress.fr, ciat de AGERPRES.

Reprezentanții spitalului din Leicester au anunțat într-un comunicat că inima fetiței a fost replasată cu succes în interiorul cutiei toracice. Cu o stare de sănătate încă fragilă, fetița a fost internată în secția de terapie intensivă. Cu toate acestea, medicii spun că micuța pacientă se află în prezent în afara oricărui pericol.

Comentarii

loading...