13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalUn camion cu 39 de cadavre a stupefiat polițiștii de la fața...

Un camion cu 39 de cadavre a stupefiat polițiștii de la fața locului

Locul se află în apropiere de Tamisa, la 25 de kilometri est de Londra, iar şoferul, un tânăr în vârstă de 25 de ani originar din Irlanda de Nord, a fost arestat sub acuzaţia de crimă, a anunţat poliţia britanică, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, camionul venea din Bulgaria şi a intrat în Regatul Unit la 19 octombrie, la Holyhead, un port situat pe coasta de vest a Marii Britanii, care deserveşte Irlanda.

Nicio precizare nu s-a făcut imediat cu privire la originea victimelor şi nici dacă acestea sunt migranţi.

Numeroşi migranţi au încercat să intre pe teritoriul Marii Britanii în ultimii ani, ascunzându-se în remorci de camioane sau la bordul unor ambarcaţiuni care traversează Canalul Mânecii.

În urma unei consolidări a controalelor pe coastele Canalului Mânecii, Irlanda poate constitui o ţară de tranzit pe rutele migraţiei, din cauza frontierelor deschise cu Regatul Unit.

În septembrie 2015, 71 de cadavre ale unor migranţi venind din Bulgaria au fost descoperite într-un camion în Austria.

”Procesul de identificare a victimelor este în curs”, a anunţat într-un comunicat şeful Poliţiei din Essex Andrew Mariner, care a apreciat că este vorba despre un proces de durată.

”L-am arestat pe şoferul TIR-ului, fără îndoială culegături cu accidentul, care rămâne în custodia poliţiei. Ancheta noastră continuă”, a anunţat şeful poliţiei.

Poliţia a fost alertată către ora locală 1.40 (3.40, ora României) de către serviciile de salvare, care au descoperit victimele, precizează într-un comunicat Poliţia din Essex.

Este vorba despre 38 de adulţi şi un minor.

Şoferul camionului a fost plasat în arest preventiv, a precizat oficialul citat.

Un dispozitiv de securitate a fost implementat la faţa locului, iar accesul în zona industrială Waterglade, în care a fost descoperit camionul, a fost închis.

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă