Un camion cu 39 de cadavre a stupefiat polițiștii de la fața locului

Un camion cu 39 de cadavre a stupefiat polițiștii de la fața locului

Treizeci şi nouă de cadavre au fost descoperite într-un camion, în noaptea de marţi spre miercuri la Grays, în Essex.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Locul se află în apropiere de Tamisa, la 25 de kilometri est de Londra, iar şoferul, un tânăr în vârstă de 25 de ani originar din Irlanda de Nord, a fost arestat sub acuzaţia de crimă, a anunţat poliţia britanică, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, camionul venea din Bulgaria şi a intrat în Regatul Unit la 19 octombrie, la Holyhead, un port situat pe coasta de vest a Marii Britanii, care deserveşte Irlanda.


Nicio precizare nu s-a făcut imediat cu privire la originea victimelor şi nici dacă acestea sunt migranţi.

Numeroşi migranţi au încercat să intre pe teritoriul Marii Britanii în ultimii ani, ascunzându-se în remorci de camioane sau la bordul unor ambarcaţiuni care traversează Canalul Mânecii.

În urma unei consolidări a controalelor pe coastele Canalului Mânecii, Irlanda poate constitui o ţară de tranzit pe rutele migraţiei, din cauza frontierelor deschise cu Regatul Unit.

În septembrie 2015, 71 de cadavre ale unor migranţi venind din Bulgaria au fost descoperite într-un camion în Austria.

”Procesul de identificare a victimelor este în curs”, a anunţat într-un comunicat şeful Poliţiei din Essex Andrew Mariner, care a apreciat că este vorba despre un proces de durată.

”L-am arestat pe şoferul TIR-ului, fără îndoială culegături cu accidentul, care rămâne în custodia poliţiei. Ancheta noastră continuă”, a anunţat şeful poliţiei.

Poliţia a fost alertată către ora locală 1.40 (3.40, ora României) de către serviciile de salvare, care au descoperit victimele, precizează într-un comunicat Poliţia din Essex.

Este vorba despre 38 de adulţi şi un minor.

Şoferul camionului a fost plasat în arest preventiv, a precizat oficialul citat.

Un dispozitiv de securitate a fost implementat la faţa locului, iar accesul în zona industrială Waterglade, în care a fost descoperit camionul, a fost închis.

Comentarii

loading...