10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn Emir Saudit vrea să aducă un ghețar din Antarctica în Golful...

Un Emir Saudit vrea să aducă un ghețar din Antarctica în Golful Persic

Emirul saudit Abdulla Alshehi susține că prezența unui corp mare de gheață în largul coastei Emiratelor Arabe Unite ar putea oferi țării sale apă proaspătă și potabilă.

De șase ani, milionarul arab plănuiește să aducă un aisberg din Antarctica, iar transportul acestuia ar putea dura în jur de 10 luni.

Odată ajuns în Golf, acesta ar urma să fie așezat la 3 kilometri de coasta Fujairah din Emiratele Arabe Unite. Aisbergul care va fi transportat va fi ales din satelit și ar putea avea o mărime între 2 kilometri și 500 de metri.

În timpul transportului, s-ar putea folosi o curea metalică pentru a preveni spargerea acestuia, dar tot este de așteptat ca aisbergul să piardă până la 30% din masa sa înainte de a ajunge în apele arabe. Înainte de a duce aisbergul în Emiratele Arabe Unite, realizatorii proiectului intenționează să facă un test. În a doua parte a anului 2019, un ghețar de dimensiuni mai mici va fi dus cu o navă remorcher la Cape Town în Africa de Sud sau Perth în Australia pentru recoltarea apei.

Testul preliminar ar costa în jur de 60-80 milioane de dolari, iar ducerea acestuia în Emirate ar costa în jur de 100-150 de milioane de dolari.

Datorită mediului său arid, EAU nu are o mare varietate de surse de apă. În prezent, țara consumă aproximativ 15% din apa desalinizată din lume. Alshehi susține că planul său îndrăzneț va oferi apă proaspătă și potabilă pentru aproximativ un milion de oameni timp de până la 5 ani.

Cele mai citite

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

Care este cel mai bun material pentru covoare și covorașe de joacă pentru camera copiilor

Când vine vorba de crearea unui spațiu confortabil și sigur pentru bebeluși și copii, selectarea covorului potrivit și a covorașului de joacă a celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă