13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalUn fost poliţist rus a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru...

Un fost poliţist rus a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru 78 de crime

Tribunalul regional de la Irkuţk, în Siberia, l-a găsit pe Mihail Popkov vinovat de uciderea a 56 de femei în perioada 1992-2007, a anunţat biroul procurorului într-un comunicat citat de agenţia rusă de ştiri Intefax.

Cu un total de 78 de crime, el bate cu mult ”recordul” altor doi criminali în serie cei mai cunoscuţi în Rusia.

Mihail Popkov avea ”o nevoie patologică să ucidă oameni”, se arată în comunicat. El a fost găsit vinovat, de asemenea, de faptul că şi-a violat zece dintre victime.

El a fost condamnat la o a doua pedeapsă cu închisoarea pe viaţă.

Popkov a fost condamnat prima oară în 2015, după ce a fost găsit de uciderea şi violarea a 22 de femei.

El a mărturisit alte 59 de crime, însă poliţia nu a putut să dovedească realitatea a trei dintre ele.

El îşi omora victimele după ce le invita să se plimbe noaptea, uneori într-o maşină de poliţie, în afara programului, în apropiere de oraşul Angarsk.

În calitate de poliţist, Mihail Popkov a participat la anchete cu privire la unele dintre crimele sale, cu scopul de a deturna suspiciuni, au dezvăluit colegi de-ai săi.

El a fost arestat, până la urmă, în 2012, la Vladivostok, în Extremul Orient rus, identificat în urma unei anchete la scară mare, în care s-au făcut analize ADN persoanelor a căror maşină corespundea urmelor de pneu lăsate la locul crimelor.

Între alţi criminali în serie ruşi, Andrei Cikatilo a fost executat în 1994 după ce a fost găsit vinovat de uciderea a 53 de adolescenţi şi copii în perioada sovietică.

În 2007, alt criminal în serie, Aleksandr Piciuşkin, a fost condamnat la închisoare pe viaţă după ce a fost găsit vinovat de uciderea a 48 de persoane, la Moscova.

Cele mai citite

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă