Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Putin și Erdogan  (Foto: Facebook)

Putin și Erdogan (Foto: Facebook)

Un fost președinte al Franței propune excluderea Turciei din NATO

François Hollande, fostul președinte al Franței, cere luarea în discuție a excluderii Turciei din NATO, în urma divergențelor tot mai mari dintre Turcia și alte țări membre ale Alianței.

Mihai Diac 0 comentarii

François Hollande, fost președinte al Franței între anii 2012 - 2017, propune conducerii Alianței Atlantice să ia în discuție chestiunea excluderii Turciei din NATO, informează, miercuri, presa franceză.

Propunerea fostului președinte Hollande intervine în contextul divergențelor tot mai mari dintre Turcia și alte țări membre ale Alianței, printre care se numără Franța și Grecia.

Ce rost mai au ''Franţa şi Turcia în aceeaşi alianţă?'', s-a întrebat fostul președinte al Franței într-o emisiune a unui post de radio francez. În opinia lui François Hollande, regimul Erdogan are o atitudine agresivă față de alți membri NATO și face posibilă declanșarea unui conflict în imediata vecinătate a Europei.

Două situații în care Turcia are o asemenea implicare periculoasă sunt cele din Siria și din Caucazul de Sud, a susținut François Hollande.

Cea mai recentă tensionare a relațiilor dintre Franța și Turcia s-a produs după ce un tânăr refugiat de religie musulmană a asasinat, în Franța, un profesor de istorie și geografie. Președintele Macron a anunțat că, în ciuda acestui atac, nu va interzice în Franța caricatura controversată cu Profetul Mahomed. În replică, președintele Erdogan i-a recomandat lui Macron să-și facă un control al sănătății mintale.

Drept urmare, revista satirică franceză Charlie Hebdo a publicat, în cel mai recent număr, chiar o caricatură a președintelui Erdogan.

Comentarii

loading...