12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn înalt oficial european trage un semnal de alarmă. Consecințele internetului asupra...

Un înalt oficial european trage un semnal de alarmă. Consecințele internetului asupra mediului

O digitalizare suplimentară va necesita şi mai multă energie electrică, a declarat politiciana daneză pentru ziarele grupului media Funke.

”Rularea filmelor consumă extrem de multă energie. Sau luaţi în considerare huburile de servere care au nevoie de aer condiţionat”, a spus Vestager.

Aceasta va fi o provocare enormă pentru ambiţia Uniunii Europene de a deveni neutră de carbon până în 2050, a subliniat aceasta.

“Va trebui să dezvoltăm tehnologii cu noul Pact ecologic european pentru a reduce la minimum consumul de energie şi a îmbunătăţi eficienţa energetică”, a adăugat oficialul european, referindu-se la emblematicul program de mediu al blocului, prezentat săptămâna aceasta, prin care se urmăreşte ca până în 2050 în UE să nu mai existe emisii nete de gaze cu efect de seră.

Lupta împotriva schimbărilor climatice nu poate fi câştigată fără soluţii digitale, a adăugat Vestager, vicepreşedintă a Comisiei Europene responsabilă de agenda cu privire la o Europă pregătită pentru era digitală.

La nivel mondial, platforme de streaming precum Netflix şi YouTube şi serviciile de conferinţe video, cum ar fi Skype, folosesc 200 de miliarde de kilowaţi pe oră de energie electrică în fiecare an, conform cifrelor furnizate de compania de energie Eon din Germania.

Anul trecut, platformele de streaming au folosit la fel de multă energie electrică ca toate gospodăriile private din Germania, Italia şi Polonia împreună, a arătat Vestager.

Cele mai citite

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă