Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

Foto: arhivă

Un înalt oficial european trage un semnal de alarmă. Consecințele internetului asupra mediului

Vicepreşedintele Comisiei Europene Margrethe Vestager a avertizat în legătură cu nevoia masivă a internetului de energie electrică şi consecinţele acestui lucru asupra mediului, într-un interviu publicat duminică - informează dpa, preluată de Agerpres.

Redacția Online 0 comentarii

O digitalizare suplimentară va necesita şi mai multă energie electrică, a declarat politiciana daneză pentru ziarele grupului media Funke.

''Rularea filmelor consumă extrem de multă energie. Sau luaţi în considerare huburile de servere care au nevoie de aer condiţionat'', a spus Vestager.

Aceasta va fi o provocare enormă pentru ambiţia Uniunii Europene de a deveni neutră de carbon până în 2050, a subliniat aceasta.

"Va trebui să dezvoltăm tehnologii cu noul Pact ecologic european pentru a reduce la minimum consumul de energie şi a îmbunătăţi eficienţa energetică'', a adăugat oficialul european, referindu-se la emblematicul program de mediu al blocului, prezentat săptămâna aceasta, prin care se urmăreşte ca până în 2050 în UE să nu mai existe emisii nete de gaze cu efect de seră.

Lupta împotriva schimbărilor climatice nu poate fi câştigată fără soluţii digitale, a adăugat Vestager, vicepreşedintă a Comisiei Europene responsabilă de agenda cu privire la o Europă pregătită pentru era digitală.

La nivel mondial, platforme de streaming precum Netflix şi YouTube şi serviciile de conferinţe video, cum ar fi Skype, folosesc 200 de miliarde de kilowaţi pe oră de energie electrică în fiecare an, conform cifrelor furnizate de compania de energie Eon din Germania.

Anul trecut, platformele de streaming au folosit la fel de multă energie electrică ca toate gospodăriile private din Germania, Italia şi Polonia împreună, a arătat Vestager.

Comentarii

loading...