14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn jurnalist german acuză regimul Erdogan că îl ține ostatic în Turcia

Un jurnalist german acuză regimul Erdogan că îl ține ostatic în Turcia

Într-o declaraţie scrisă obţinută de agenţia germană de presă de la avocaţii lui Yucel, jurnalistul a luat act de remarcile făcute în această săptămână de ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu.

“Nu sunt foarte mulţumit că actul de acuzare încă nu există. Dar nu putem decât să încurajăm sistemul judiciar să accelereze procesul. Am făcut deja acest lucru”, a declarat Cavusoglu pentru dpa într-un interviu de Anul Nou.

Yucel, corespondent al ziarului german Die Welt, a răspuns cu sarcasm, recomandându-i ministrului să nu fie nefericit din cauza lui şi să se obişnuiască, asemenea lui, cu ideea de a fi “ţinut ostatic mai mult de un an”.

Jurnalistul încarcerat a răspuns de asemenea la afirmaţiile lui Cavusoglu potrivit căruia acuzaţiile împotriva sa – că lucrează fără acreditări de presă guvernamentale – sunt grave. El a subliniat că a fost prezent la o conferinţă de presă în 2015 ţinută de Cavusoglu şi omologul său german, Frank-Walter Steinmeier.

Yucel a promis de asemenea să nu respecte o nouă ordonanţă de urgenţă care cere ca suspecţii de terorism sau participanţi la puci să apară în instanţă îmbrăcaţi în haine de culoare maro sau gri. Această “uniformă nu mi se potriveşte”, a afirmat el.

Yucel este unul dintre cei peste 165 de lucrători în mass-media aflaţi în prezent în închisoare în Turcia.

Relaţiile dintre Berlin şi Ankara sunt tensionate, dar înainte de vizita sa în Germania în acest weekend, pentru a se întâlni cu ministrul german de externe Sigmar Gabriel, Cavusoglu a indicat că Turcia este interesată în normalizarea acestora. Berlinul insistă că acest lucru nu se va întâmpla cât timp Yucel rămâne în închisoare fără a fi inculpat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă