21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalUn jurnalist și soția lui, împușcați în plină stradă în Franța

Un jurnalist și soția lui, împușcați în plină stradă în Franța

Potrivit presei locale, atacul armat a avut loc în jurul orei 9:00, la Colomiers, o localitate de periferie la vest de Toulouse.

Jurnalistul și soția lui se aflau în mașină în momentul în care au fost ținta atacului.

Au fost trase dintr-o altă mașină cel puțin șapte focuri de armă în ceea ce pare a fi un atac țintit, o posibilă reglare de conturi.  Atacatorii au reușit să fugă.

Potrivit unor surse, femeia ar fi murit la spital, iar bărbatul a fost rănit la spate, având leziuni care îi pun viața în pericol.

Zona este survolată de un elicopter. Ancheta a fost preluată de poliția judiciară. 

Jurnalistul se numește Rahim Namazov și are 39 de ani, iar pe soția lui o chema Aida. Potrivit profilului de Facebook, bărbatul era asistent administrativ la Primăria din Toulouse. Cuplul ar avea trei copii, dintre care doi sunt elevi la Colomiers.

Rahim Namazov fusese amenințat cu moartea în țara sa natală, Azerbaidjan, și chiar fusese închis. Suspectat de terorism, el a fost expulzat din Azerbaidjan, țară cu un regim represiv și autoritar. Era refugiat la Toulouse din 2010.

Potrivit unui ONG armean, jurnalistul desfășura o anchetă despre „mafia organelor”. El ar fi văzut corpuri neînsuflețite de soldați din care ar fi fost prelevate inimile, rinichii și plămânii. 

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă