22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn militar ucis şi cinci ”angajaţi” răniţi în nordul Siriei, anunţă Ankara

Un militar ucis şi cinci ”angajaţi” răniţi în nordul Siriei, anunţă Ankara

Cinci ”angajaţi” au fost de asemenea răniţi într-un incident în regiunea oraşului la Ras al-Ain, a adăugat ministerul. Era neclar dacă aceştia sunt militari.

Militarul ucis a fost împuşcat într-o ”misiune de recunoaştere şi supraveghere” după ce a răspuns tirurilor, potrivit ministerul.

Miliţiile kurde siriene nu au confirmat imediat incidentul.

Turcia a lansat o ofensivă în nord-estul Siriei la 9 octombrie, împotriva YPG, pe care le consideră o organizaţie ”teroristă”, cu legături cu insurgenţi din sudul ţării. Ofensiva a fost oprită în urma unui armistiţiu între Ankara şi Statele Unite.

Turcia şi Rusia au  convenit după aceea să preia împreună controlul asupra unei ”zone de securitate” din nordul Siriei vizate în ofensivă. Luptători YPG urmează să se retragă dintr-o fâşie lată de 30 de kilometri de la frontiera turco-siriană până marţi seara.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat sâmbătă că ofensiva în nord-estul Siriei va fi reluată dacă miliţiile kurde nu se retrag de la frontieră.

Cele mai citite

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă