12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn million de euro pentru informații despre ucigașii jurnalistului Jan Kuciak

Un million de euro pentru informații despre ucigașii jurnalistului Jan Kuciak

Duminică, Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, şi prietena lui au fost descoperiţi morţi în locuinţă după ce poliţia a fost alertată de o rudă a victimelor. Jurnalistul a fost împuşcat în piept, iar femeia a fost împuşcată în cap.

Robert Fico și-a întărit anunțul prin prezentarea unor de teancuri de bancnote euro, la o conferință de presă despre cazul Kuciak, care a șocat întreaga Europă.

Într-un raport despre jurnaliști uciși în întreaga lume, Europa se afirma ca un continent mai sigur, dar în care au fost create precedente îngrijorătoare, printre care cazul jurnalistei şi bloggeriţei anticorupţie Daphne Caruana Galizia, 53 de ani, din Malta.

Galizia şi-a pierdut viaţa pe 17 octombrie 2017 în explozia unei bombe care fusese plasată sub maşina sa. Ea urmărea traficul ilegal precum şi avantajele fiscale pentru companiile străine din celebrele Panama Papers.

Un alt caz este cel al jurnalistul grec Socratis Guiolias, împuşcat în faţa casei sale din Atena, la 19 iulie 2010 de gruparea de extremă stânga „Secta Revoluţionarilor”.

În cazul jurnalistului slovac, politicienii din opoziţie au lansat acuzaţii privind vizarea unor membri ai partidului de guvernământ Smer în investigaţiile acestuia.

Şeful poliţiei slovace, Tibor Gaspar, a afirmat că motivul crimelor este „cel mai probabil” legat de ancheta jurnalistică a lui Jan Kuciak şi a avertizat presa să nu publice detalii cu privire la acest caz!

Un jurnalist britanic care a lucrat cu Jan Kuciak a declarat că slovacul era pe punctul de a publica o investigaţie ce dezvăluia legături între mafia italiană şi politicieni corupţi aflaţi la nivel înalt în Slovacia.

Mai exact, ar fi vorba despre plăţi frauduloase cu fonduri europene, în cadrul unui sistem pus la punct de către cetăţeni slovaci şi italieni care au legături cu gruparea mafiotă „Ndrangheta”.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...
Ultima oră
Pe aceeași temă