Peter Nygard, încadrat de tinere modele

Peter Nygard, încadrat de tinere modele

Un mogul al modei renunță la compania sa

Aflat sub investigație pentru viol, în timp ce brandul său a fost abandonat de un distributor major, mogulul modei Peter Nygard renunță la propria companie.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Agenții federali și ofițerii de poliție din New York au pătruns în sediul din Manhattan al lui Peter Nygard, un retailer canadian de modă, ca parte a unei investigații în urma acuzațiilor de abuz sexual, au afirmat doi oficiali, conform New York Times. Operațiunea a urmat unui alt raid, ce fusese făcut asupra casei sale din Los Angeles cu o noapte în urmă.

 Investigat timp de mai multe luni

 Ancheta, ținută sub secret până acum, a fost întreprinsă de un grup operativ specializat pe exploatarea minorilor care a reunit FBI și Departamentul de Poliție din New York, și a durat timp de cel puțin cinci luni. Ofițerii au audiat cel puțin patru tinere femei care au afirmat că Nygard, un multimilionar în vârstă de 78 de ani, le-a violat în adolescența lor, când se aflau în Bahamas.

Marți dimineața, un purtător de cuvânt al acuzatului a afirmat că acesta va demisiona din funcția de președinte al companiei, și că va cesiona proprietatea asupra acesteia –Nygard International –, ”recunoscând prioritatea a binelui miilor de angajați ai Nygard, partenerilor retail, a clienților loiali, a vânzătorilor, a furnizorilor și a partenerilor de afaceri”.

Anunțul plecării a fost făcut după ce un client major al companiei, lanțul de magazine de lux Dillard’s Inc, a anunțat că nu va mai vinde produsele Nygard.

Cele patru femei audiate de echipa operativă au fost de asemenea reclamante într-o acțiune judiciară înaintată în această lună în New York împotriva lui Nygard. În proces, formulat în numele a 10 femei, i-a fost adusă acuzația de trafic sexual și de alte conduite nepotrivite.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...