25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn mort şi 15 răniţi, într-o explozie la o cafenea din Filipine

Un mort şi 15 răniţi, într-o explozie la o cafenea din Filipine

O persoană şi-a pierdut viaţa şi 15 au fost rănite într-o explozie produsă duminică la un internet cafe în sudul Filipinelor, fiind cel de-al doilea astfel de atac produs în ultimele zilele şi atribuit unor militanţi ai grupării jihadiste Statul Islamic, relatează Reuters.

Isulan, un oraş cu populaţie majoritar creştină din insula Mindanao, a fost blocat pentru a-i prinde pe cei responsabili de atac, a declarat generalul de brigadă Cirilito Sobejana, comandant al diviziei armate. Niciun grup nu a revendicat atacul.

“Cel mai probabil, este vorba de organizaţia Luptătorii Islamişti Bangsamoro pentru Libertate (BIFF)”, a spus comandantul.

“Nu există nici un alt grup care ar îndrăzni să bombardeze şi nu există niciun alt grup care să aibă interes să bombardeze fără nici un motiv”, a menţionat el.

BIFF au fost de asemenea acuzată de o explozie la aproximativ 500 de metri distanţă în care au fost ucise trei persoane şi peste 30 rănite.

În insula Mindanao trăieşte o mare minoritate musulmană. BIFF este o fracţiune separatistă a unui grup separatist musulman care a semnat un acord în 2014 de pace cu guvernul pentru a pune capăt a 50 de ani de conflict în care au fost ucise 120.000 de persoane şi două milioane au fost strămutate în sudul Filipinelor, cu populaţie majoritar catolică.

Cele mai citite

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă