Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: bbc.com

FOTO: bbc.com

Un nou proces de pace se pregătește în războiul din PKK și Ankara ?

Abdullah Ocalan, șeful istoric al insurecției kurde, închis din 1999, ar putea renunța la revendicările sale separatiste dar pune condiții.

Gabriela Anghel 0 comentarii

Prin intermediul avocaților săi, el a anunțat că este gata să găsească o soluție cu autoritățile turce asupra problemei kurde. „Încerc să deschid un spațiu pentru kurzi. Vreau să spun că pot pune capăt acestui conflict într-o săptămânî. Pot reglementa situația, am încredere în mine”. Fondator al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), la originea unei rebeliuni separatiste armate în sud-estul Turciei în 1984, Ocalan este închis pe insula Imrali, în largul apelor Istanbulului, din 1999, an în care a fost capturat în Kenya de forțele speciale turce. În 2013, a participat de la distanță la lansarea procesului de pace în acest conflict, în care au murit peste 40.000 de persoane. Încetarea focului a fost spulberată în 2015, pe fondul războiului din Siria.

 

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii

loading...