Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un nou protest de amploare pe străzile din Hong Kong

Un nou protest de amploare pe străzile din Hong Kong

Sute de persoane s-au adunat sâmbătă după-amiază la gara Yuen Long din Hong Kong, locul unor atacuri violente în urmă cu o săptămână, sfidând interdicţia poliţiei de a lua parte la noi proteste împotriva guvernului.

Rl online 0 comentarii

Aceştia protestează în legătură cu un controversat proiect de lege ce ar permite extrădarea suspecţilor în China. Mulţi purtau tricouri negre, măşti şi căşti, precum şi umbrele - o ţinută ce a devenit comună pentru marşurile împotriva acestei legi ce au loc de peste o lună şi la care au participat sute de mii de persoane.

Mişcarea s-a transformat de atunci într-un protest amplu împotriva guvernului local şi a Beijingului, în favoarea democraţiei. Agerpres transmite că marşul de sâmbătă are loc la o săptămână după ce 45 de persoane au fost atacate şi rănite grav după un miting în aceeaşi locaţie de către bărbaţi purtând tricouri albe despre care se crede că aparţin bandelor criminale din Hong Kong.

Protestatarii afirmă că bande plătite din zonă sunt responsabile pentru atacuri şi acuză poliţia că nu îi protejează. Vineri, sute de protestatari s-au adunat la aeroportul oraşului pentru a-i saluta pe noii sosiţi scandând "Hong Kong Liber", în semn de protest împotriva proiectului de lege privind extrădarea.

iderul Hong Kong-ului, Carrie Lam, a declarat legea "moartă", dar protestatarii doresc retragerea ei oficială. Hong Kong-ul este o fostă colonie britanică ce a revenit sub suveranitatea chineză în 1997. Atunci i-a fost promisă autonomia până în 2047, dar mulţi locuitori şi protestatari îşi simt drepturile şi libertăţile sub atac în ultimii ani

Comentarii

loading...