Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Un ONG acuză guvernul Ungariei că nu poate gestiona pandemia și că alocă prea puțin pentru Sănătate

Organizația neguvernamentală Human Rights Watch (HRW) a cerut Ungariei să crească procentul din PIB alocat pentru Sănătate și a acuzat Guvernul Orban că nu poate gestiona epidemia de coronavirus.

Mihai Diac 0 comentarii

''Sănătatea publică nu a fost o prioritate, având alocat un buget mai mic de 5 la sută din PIB'', a anunțat organizația Human Rights Watch (HRW) cu privire la politica dusă de guvernul de la Budapesta, condus de premierul Viktor Orban.

Potrivit HRW, bugetul mediu alocat în UE pentru Sănătate, chiar și înainte de apariția pandemiei, este de 8 la sută, iar Ungaria ar trebui să se apropie de acest procent, dacă vrea să contracareze pandemia.

În acest context, HRW a dezvăluit și ''condiţiile proaste'' pe care le-a constatat în unele spitale din Ungaria.

Comentarii

loading...