Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: nbcnews.com

Foto: nbcnews.com

Un petrolier ar putea provoca un dezastru ecologic în Golful Paria

Un petrolier care transportă milioane de galoane de petrol și-ar putea revărsa încărcătura în mare între Venezuela și Trinidad și Tobago, provocând o catastrofă ecologică.

Romania libera 0 comentarii

Nabarima, pavilion venezuelean, a rămas în Golful Paria încă din ianuarie anul trecut, când sancțiunile SUA asupra Venezuelei au făcut ilegal ca companiile care își desfășoară activitatea în SUA să facă comerț cu compania petrolieră de stat a acestei țări, scrie nbcnews.com.

Ambii miniștri ai energiei și afacerilor externe din Trinidad și Tobago au declarat ziarului Miami Herald că o echipă va vizita nava marți. Oficialii din Trinidad nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Nabarima transportă 1,3 milioane de barili de țiței, potrivit politicienilor venezueleni și grupurilor activiste verzi. Cu până la 80 de milioane de galoane de petrol, o deversare ar putea provoca un dezastru ecologic.

În deversarea Exxon Valdex din 1989, una dintre cele mai grave scurgeri de petrol înregistrate, 11 milioane de galoane au fost eliberate, acoperind o zonă de două ori mai mare decât Rhode Island.

Venezuela a spus anterior că nava este sigură, dar activiștii din mediul înconjurător și politicienii spun că noile imagini arată că se înclină îngrijorător.

Comentarii

loading...