Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un primar din sudul Mexicului a fost asasinat într-un restaurant

Un primar din sudul Mexicului a fost asasinat într-un restaurant

Un primar din sudul Mexicului a fost asasinat într-un restaurant

Un grup armat neidentificat l-a asasinat pe un primar din statul Guerrero, din sudul Mexicului, au anunţat autorităţile locale.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Primarul oraşului Petatlan, Arturo Gomez, a fost împuşcat joi seara în timp ce cina într-un restaurant, a indicat Roberto Alvarez, un purtător de cuvânt al guvernului local din Guerrero.

Rănit de gloanţe în torace şi la cap, primarul a fost dus la spital, dar medicii nu au mai pututface nimic pentru el. Guvernatorul din Guerrero, Hector Astudillo Flores, a condamnat asasinatul şi a făcut îndemn la Parchet să găsească vinovaţii.

Arturo Gomez este al doilea primar al Partidului Revoluţiei Democratice (PRD) asasinat în Guerrero în cursul ultimilor doi ani. În aceeaşi perioadă, patru foşti primari au fost și ei ucişi în respectivul stat mexican. Aproape 50 de primari au fost asasinaţi în Mexic începând cu 2003, potrivit Asociaţiei naţionale a primarilor.

Potrivit documentelor judiciare, un număr mare dintre aceşti oficiali municipali au primit ameninţări din partea narcotraficanţilor, care le cer protecţia pe timpul transportului de droguri pe teritoriul de care răspund. De cealaltă parte, mai mulţi primari au fost arestaţi pentru presupuse legături cu crima organizată.

Peste 196.000 de persoane au fost ucise în Mexic după ce Guvernul a lansat, în 2006, o ofensivă militară controversată împotriva drogurilor. Informaţiile oficiale nu precizează câte dintre aceste victime aveau o legătură cu grupările criminale.

Citește totul despre:

#droguri #mexic #guerrero

Comentarii

loading...