13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn război comercial între SUA și China, tot mai aproape

Un război comercial între SUA și China, tot mai aproape

Ministerul Comerţului de la Beijing a făcut aceste comentarii după ce Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a decis miercuri împotriva tarifelor antisubsidii introduse de Administraţia Barack Obama, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters, citat de Mediafax.

Decizia „dovedeşte că partea americană a încălcat regulile OMC, în mod repetat abuzând de măsuri de protecţie comercială, care au afectat în mod serios natura echitabilă şi justă a mediului comercial internaţional şi a subminat stabilitatea sistemului comercial multilateral”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Există temeri tot mai mari că între primele două economii ale globului ar putea izbucni un război comercial dacă preşedintele Trump îşi va îndeplini promisiunile electorale în legătură cu combaterea surplusului uriaş înregistrat de China în relaţiile comerciale cu SUA.

Ministerul Comerţului de la Beijing a îndemnat Statele Unite să ofere companiilor chineze „un mediu comercial internaţional echitabil şi stabil”.

Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să anunţe o serie de taxe vamale speciale pentru importurile de produse din China. Două surse din cadrul Administraţiei de la Washington au declarat că valoarea totală a taxelor vamale impuse Chinei va fi de aproximativ 50 de miliarde de dolari pe an.

 

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă