Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un război comercial între SUA și China, tot mai aproape

Un război comercial între SUA și China, tot mai aproape

Există temeri tot mai mari că între primele două economii ale globului, SUA și China, ar putea izbucni un război comercial, iar Beijingul acuză Washingtonul de încălcarea în mod repetat a regulilor comerciale internaţionale.

Rl online 0 comentarii

Ministerul Comerţului de la Beijing a făcut aceste comentarii după ce Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a decis miercuri împotriva tarifelor antisubsidii introduse de Administraţia Barack Obama, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters, citat de Mediafax.

Decizia „dovedeşte că partea americană a încălcat regulile OMC, în mod repetat abuzând de măsuri de protecţie comercială, care au afectat în mod serios natura echitabilă şi justă a mediului comercial internaţional şi a subminat stabilitatea sistemului comercial multilateral”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Există temeri tot mai mari că între primele două economii ale globului ar putea izbucni un război comercial dacă preşedintele Trump îşi va îndeplini promisiunile electorale în legătură cu combaterea surplusului uriaş înregistrat de China în relaţiile comerciale cu SUA.

Ministerul Comerţului de la Beijing a îndemnat Statele Unite să ofere companiilor chineze „un mediu comercial internaţional echitabil şi stabil”.

Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să anunţe o serie de taxe vamale speciale pentru importurile de produse din China. Două surse din cadrul Administraţiei de la Washington au declarat că valoarea totală a taxelor vamale impuse Chinei va fi de aproximativ 50 de miliarde de dolari pe an.

 

Comentarii

loading...