9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn român care a intrat în Cartea Recordurilor a fost premiat de...

Un român care a intrat în Cartea Recordurilor a fost premiat de Vladimir Putin

Un cetățean român, Gabriel Lavrincic, a primit din partea Rusiei o diplomă semnată de președintele Vladimir Putin, precum și medalia comemorativă denumită „75 de ani de la Victoria în Marele război pentru apărarea Patriei 1941-1945”.

Premiul a fost înmânat de ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la data de 19 februarie 2021, la Ambasada Federației Ruse din București.

Potrivit unui comunicat de presă, Gabriel Lavrincic este directorul comercial al companiei românești Simex.

“Prin prisma profesională, Lavrincic se află zilnic în contact cu piaţa rusă şi ex-URSS, face afaceri cu ruşii de 26 de ani. Este un bun cunoscător al realităţilor economice, sociale şi politice din Rusia, respectiv din tot spațiul ex-sovietic, unde deţine un portofoliu larg de relaţii şi un capital enorm de simpatie, pe care le cultivă în interesul economic şi naţional al României. Militează pentru relansarea relațiilor economice cu piața din Rusia, republicile ex-URSS, China, Africa, Țările Arabe și America Latină”, precizează comunicatul de presă.

Pe de altă parte, Gabriel Antoniu Lavrincic deține recordul mondial la categoria “Cele mai multe scrisori primite și trimise în toată istoria omenirii”, record consemnat în Guinness World Records. Românul deține o colecție de 22.018 scrisori primite din URSS în perioada anilor 1986-1991.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă