11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalUn spion chinez arestat în Statele Unite a pledat vinovat în fața...

Un spion chinez arestat în Statele Unite a pledat vinovat în fața instanței!

Separat, SUA a declarat că un alt cercetător chinez acuzat că și-a ascuns legăturile cu armata Chinei a fost reținut, după ce China a dispus mai devreme închiderea consulatului american din Chengdu. Decizia de a închide misiunea diplomatică în orașul de sud-vest a venit ca răspuns la închiderea consulatului Chinei la Houston de către autoritățile din SUA.
Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat că decizia a fost luată pentru că statul chinez „fura” proprietatea intelectuală americană. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin, a răspuns acuzelor, spunând că deciziile SUA se bazează pe “un eșafodaj de minciuni anti-chineze”.
După un termen de 72 de ore acordat pentru ca diplomații chinezi să părăsească consulatul din Houston, vineri la ora 16:00 (21:00 GMT) oficialii americani au forțat ușile pentru a intra în incintă, personalul purtând uniformele Biroului de Securitate Diplomatică al Departamentului de Stat din SUA ocupând posturi de pază la intrare.

Tensiunile s-au acutizat între cele două puteri nucleare mondiale

Administrația președintelui Donald Trump s-a confruntat în mod repetat cu Beijingul asupra comerțului și a pandemiei coronavirusului, precum și în privința impunerii de către China a unei noi legi controversate de securitate în Hong Kong.
Revenind la Jun Wei Yeo, acesta, cunoscut și sub numele de Dickson Yeo, a pledat vineri vinovat într-o instanță federală, recunoscând că a lucrat ca agent ilegal al guvernului chinez în perioada 2015-2019, a declarat Departamentul de Justiție al SUA într-un comunicat.
El a fost acuzat anterior de utilizarea consilierii sale politice în țară ca fațadă pentru a colecta informații valoroase, secrete, pentru serviciile de informații chineze.
În pledoaria sa, Jun Wei Yeo a recunoscut că a spionat diverse structuri americane cu autorizație de securitate la nivel înalt, determinând anumiți funcționari să scrie rapoarte de informare pentru clienți falși.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă