Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un stat din America de Sud și-a inaugurat ambasada la Ierusalim

Un stat din America de Sud și-a inaugurat ambasada la Ierusalim

Preşedintele Paraguayului, Horacio Cartes, a inaugurat luni la Ierusalim noua ambasadă a ţării sale în Israel, urmând exemplul SUA într-un demers care a suscitat indignarea palestinienilor.

Rl online 0 comentarii

Şeful statului paraguayan şi premierul israelian Benjamin Netanyahu au dezvelit împreună placa noii reprezentanţe diplomatice, situată într-un bloc-turn dintr-un cartier din sudul Ierusalimului.

Paraguay a devenit astfel a treia ţară care încalcă consensul internaţional, potrivit căruia ambasadele să fie instalate în afara Ierusalimului, ţinând seama de statutul disputat al oraşului şi de persistenţa conflictului israeliano-palestinian.

SUA şi-au transferat în 14 mai ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, concretizând astfel una dintre promisiunile cele mai controversate ale preşedintelui american Donald Trump.

Guatemala a făcut acelaşi lucru două zile mai târziu. "Această decizie suverană este un eveniment istoric pentru legăturile de prietenie viguroasă care unesc Israel şi Paraguay", a spus Cartes, subliniind că ea coincide cu cea de-a 70-a aniversare a creării Statului Israel "pe care ţara noastră l-a ajutat să adere la ONU".

Comentarii

loading...