15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn tablou de Paul Signac estimat la 1,5 milioane de euro, furat...

Un tablou de Paul Signac estimat la 1,5 milioane de euro, furat dintr-un muzeu din Nancy

Muzeul a confirmat într-un comunicat dispariţia acestui ulei pe care pictorul francez neo-impresionist l-a realizat în 1915. S-a anunţat de asemenea deschiderea unei anchete de către poliţia judiciară din Nancy.

Furtul s-a produs joi după-amiază când muzeul era deschis publicului, fără ca personalul centrului, care a alertat despre dispariţia tabloului, să fi constat vreo infracţiune.

Procurorul din Nancy, Francoiss Pérain, a declarat ziarului L’Est Républicain că hoţii au tăiat pânza din ramă şi au plecat cu tabloul. “A rămas doar rama goală”, a precizat el.

Paul Signac (1863-1935) a dezvoltat, alături de compatriotul său Georges Seurat, tehnica pointilismului derivată din curentul impresionist ce divizează culorile pe suprafaţa de lucru şi le juxtapune, folosind tonuri pure, în aşa fel încât fuziunea lor să aibă loc pe retină.

Muzeul de Beaux-Arts din Nancy este proprietar al tabloului, din 1960, când a primit o serie de 117 de picturi şi sculpturi din partea văduvei colecţionarului Henri Gallé.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă