Containerul camionului unde au fost descoperite cadavrele, în Grays, Essex, Marea Britanie, 23 octombrie 2019.

Containerul camionului unde au fost descoperite cadavrele, în Grays, Essex, Marea Britanie, 23 octombrie 2019.

Un transportator irlandez a pledat vinovat pentru moartea a 39 de migranți, într-un camion în Anglia

Un transportator irlandez în vârstă de 40 de ani a pledat vinovat vineri pentru omorul a 39 de bărbați, femei și băieți vietnamezi găsiți morți în spatele unui camion frigorific din apropiere de Londra anul trecut.

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, acuzat de moartea a 39 de migranți, a pledat vinovat la Old Bailey pentru complot la imigrația ilegală

Ronan Hughes este al doilea om care a pledat vinovat pentru un caz care a șocat Marea Britanie și Vietnamul și a scos la suprafață comerțul ilicit cu trafic de persoane. Celălalt este Maurice Robinson, din provincia britanică Irlanda de Nord, care conducea camionul când au fost găsite cadavrele.

Apărând într-o sală de judecată în Old Bailey, din Londra, Hughes a stat în doc cu fața la judecător în timp ce numele celor 31 de bărbați și băieți și a opt femei au fost citite. El a admis fiecare acuzație într-un proces care a durat nu mai mult de 10 minute.

Hughes a recunoscut, de asemenea, că a conspirat pentru a ajuta la imigrarea ilegală.

Cei mai mulți dintre cei care au murit, cu vârste cuprinse între 44 și 15 ani, au fost din provinciile Nghe An și Ha Tinh din centrul și nord-centrul Vietnamului, unde perspectivele slabe de angajare, dezastrele ecologice și promisiunea recompensei financiare în străinătate alimentează migrația.

Ei au fost descoperiți în octombrie anul trecut într-un container aflat în spatele unui camion pe o proprietate industrială din Grays, în Essex, la aproximativ 30 km est de Londra.

Un al treilea bărbat, Eamonn Harrison, în vârstă de 23 de ani, tot din Irlanda de Nord, a pledat nevinovat la aceleași acuzații.

Un proces urmează să înceapă pe 5 octombrie.

 

 

Comentarii

loading...