16.9 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Un tren a deraiat în SUA. Printre pasageri sunt morți și răniți

Purtătorul de cuvânt al şerifului districtului Pierce, Ed Troyer, a precizat într-o conferinţă de presă că nu s-au înregistrat victime din rândul şoferilor de pe autostradă.

Dintre cei aflați în tren, un număr de 77 de persoane au fost spitalizate.

Incidentul s-a produs în localitatea DuPont, la nord de oraşul Olympia. Cauzele deraierii trenului, care asigura legătura între metropolele Seattle (statul Washington) şi Portland (statul Oregon), nu sunt deocamdată cunoscute.

Potrivit publicaţiei The News Tribune, deraierea trenului a avut loc în jurul orei 07:30 (15:30 GMT), cauzând închiderea secţiunii respective a autostrăzii Interstate 5.

Trenul urma să părăsească oraşul Seattle la ora locală 06:00 (14:00 GMT) şi să sosească la Portland, în statul Oregon, la 09:20 (17:20 GMT), potrivit programului curselor feroviare Amtrak.

O fotografie postată pe Twitter de purtătorul de cuvânt al poliţiei statului Washington arăta un vagon răsturnat parţial pe autostradă şi un altul suspendat peste balustrada podului de cale ferată.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă