12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn tribunal din SUA a dispus reunirea familiilor de migranți

Un tribunal din SUA a dispus reunirea familiilor de migranți

Cu excepţia cazurilor în care prezintă un pericol pentru copiii lor, părinţii trebuie reuniţi, în maximum 14 zile, cu copiii lor de până în cinci ani şi, în maximum 30 de zile, pentru toţi ceilalţi, conform acestei decizii a justiţiei consultate de AFP. Instanţa cere de asemenea administraţiei federale “să facă faţă circumstanţelor haotice pe care le-a creat”.

Plângerea a fost depusă de asociaţia de apărare a drepturile civice ACLU în numele unor migranţi anonimi împotriva poliţiei migraţiei (ICE), căreia judecătorul Dana Sabraw îi cere de asemenea “să facă tot posibilul pentru a facilita comunicarea” între familiile separate.

Începând din luna mai, acţiunile sistematice angajate împotriva părinţilor care traversează frontiera cu copiii lor au dus la separarea a peste 2.300 de minori, ceea ce a stârnit critici dure în SUA şi în străinătate.

Alte plângeri au fost depuse în numele unor migranţi, acuzând ‘traumatismul’ separării părinţilor de copii şi denunţând condiţiile ‘inumane’ de detenţie din centrele ICE.

Marţi, aproape 20 de state americane progresiste au depus plângere împotriva politicii migratorii a preşedintelui republican Donald Trump.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă