Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un tribunal scoţian a decis că suspendarea Parlamentului este legală

Un tribunal scoţian a decis că suspendarea Parlamentului este legală

Decizia premierului Boris Johnson de a suspenda Parlamentul Marii Britanii, este legală, a stabilit un tribunal din Scoţia, ne spune Reuters

Lorand Stoica 0 comentarii

Mai mult de 75 de parlamentari au contestat în justiţie dreptul lui Boris Johnson de a suspenda sau proroga Parlamentul, argumentând că acest lucru este ilegal şi neconstituţional pentru că Johnson a intenţionat să facă aceasta pentru a forţa un Brexit fără acord la 31 octombrie, dar limitând posibilităţile oponenţilor de a obiecta.

Judecătorul Raymond Doherty a decis că problema nu a fost una de natură să determine un demers în justiţie, ci una de ordin politic.

Alte două acţiuni în justiţie similare urmează să fie tranşate în Regatul Unit.

Boris Johnson a amânat până pe 14 octombrie ''Discursul Reginei'', ceea ce a implicat de facto suspendarea activităţii parlamentului începând cu o zi din intervalul 9-12 septembrie până la 14 octombrie şi a îngreunat planurile adversarilor Brexitului de a împiedica ieşirea din UE la 31 octombrie. Aceştia din urmă vor să introducă până la suspendarea activităţii parlamentului un proiect de lege care să-l oblige pe şeful guvernului să ceară o nouă amânare a Brexitului dacă, până la 19 octombrie, premierul nu a reuşit să obţină un nou acord cu UE sau nu a primit aprobarea parlamentului pentru o retragere fără acord.

Comentarii

loading...