11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalUnde a dispărut medicul care l-a salvat pe Navalnîi anul trecut

Unde a dispărut medicul care l-a salvat pe Navalnîi anul trecut

 Poliția din regiunea Omsk, la aproximativ 2.200 km la est de Moscova, a declarat că medicul Alexander Murakhovsky a părăsit vineri o facilitate de vânătoare aflată în pădure cu un vehicul de teren și nu a mai fost văzut de atunci.

Serviciile de urgență, drone, un elicopter și voluntari s-au alăturat efortului de căutare.

Murakhovsky a fost medicul șef al spitalului din orașul siberian Omsk care l-a tratat pe Navalnîi. Ulterior, Murakhovsky a fost promovat în funcția de ministru regional al sănătății.

După negocieri tensionate cu autoritățile, Navalnîi a fost transportat cu avionul în Germania, de la Omsk pentru tratament suplimentar.

Testele de laborator din trei țări europene au stabilit că Navalny a fost otrăvit. Kremlinul a respins în repetate rânduri acuzațiile că autoritățile ruse ar fi încercat să-l omoare pe Navalnîi.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă