13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalUnde i-a atacat Turcia pe militanții kurzi

Unde i-a atacat Turcia pe militanții kurzi

Armata turcă a lansat vinerea trecută noi operaţiuni împotriva grupului insurgent Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie separatistă care are baze militare în nordul Irakului şi comite uneori atacuri pe teritoriul Turciei.

Acestea sunt primele atacuri turce în Irak începând din februarie, atunci când 13 cetăţeni turci au fost găsiţi morţi după ce fuseseră capturaţi de militanţi kurzi.

“Operaţiunea continuă aşa cum era programat, fiind atacate poziţii PKK din aer şi de la sol”, a comunicat miercuri Ministerul Apărării de la Ankara. Pe teren acţionează militari din cadrul unităţilor speciale ale armatei turce.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat organizaţie teroristă de SUA şi Uniunea Europeană, a denunţat un “atac în scop de genocid”, cerând intervenţia statelor democratice.

Zeci de mii de persoane au murit în urma conflictului dintre serviciile de securitate turce şi PKK începând din 1984.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că "noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă