Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ungaria acuză Comisia Europeană de ''lipsă de respect''

Ungaria acuză Comisia Europeană de ''lipsă de respect''

Istvan Hollik, purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, a criticat oferta ''lipsită de respect'' a Comisiei Europene de a rambursa Ungariei ''puţin mai mult de un procent'' din suma cheltuită de această ţară pentru protejarea frontierelor sale faţa valului de migranţi, ne spune

Lorand Stoica 0 comentarii


''După doi ani de blocaj, Comisia de la Bruxelles a răspuns cererii guvernului ungar şi a promis rambursarea doar a 6,6 miliarde de forinţi (20 milioane de euro)'', a spus în faţa presei purtătorul de cuvânt al guvernului condus de Viktor Orban.

Acesta din urmă i-a solicitat în anul 2017 preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca ''în spiritul solidarităţii'' executivul comunitar să ramburseze Ungariei jumătate din cheltuielile suportate de Ungaria pentru ridicarea gardurilor la frontierele sale şi pentru alte măsuri de protecţie a graniţelor.

''Obiectivul lor (al Comisiei Europene, n.red.) este să legalizeze migraţia şi să aducă tot mai mulţi migranţi în Europa'', a insistat purtătorul de cuvânt ungar, adăugând că suma oferită de Comisia Europeană acoperă doar salariile pentru anul acesta ale ofiţerilor care formează patrulele de la graniţa cu Serbia.

Guvernul ungar speră că, spre deosebire de actuala Comisie Europeană, viitoarea Comisie care îşi începe mandatul pe 1 noiembrie va avea în vedere protejarea frontierelor externe ale UE şi susţinerea statelor membre, inclusiv Ungaria, să se concentreze ''mai degrabă pe oprirea migraţiei decât pe organizarea ei'', a mai declarat purtătorul de cuvânt al premierului Viktor Orban.

Comentarii

loading...