5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalUngaria acuză Comisia Europeană de ''lipsă de respect''

Ungaria acuză Comisia Europeană de ”lipsă de respect”

”După doi ani de blocaj, Comisia de la Bruxelles a răspuns cererii guvernului ungar şi a promis rambursarea doar a 6,6 miliarde de forinţi (20 milioane de euro)”, a spus în faţa presei purtătorul de cuvânt al guvernului condus de Viktor Orban.

Acesta din urmă i-a solicitat în anul 2017 preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca ”în spiritul solidarităţii” executivul comunitar să ramburseze Ungariei jumătate din cheltuielile suportate de Ungaria pentru ridicarea gardurilor la frontierele sale şi pentru alte măsuri de protecţie a graniţelor.

”Obiectivul lor (al Comisiei Europene, n.red.) este să legalizeze migraţia şi să aducă tot mai mulţi migranţi în Europa”, a insistat purtătorul de cuvânt ungar, adăugând că suma oferită de Comisia Europeană acoperă doar salariile pentru anul acesta ale ofiţerilor care formează patrulele de la graniţa cu Serbia.

Guvernul ungar speră că, spre deosebire de actuala Comisie Europeană, viitoarea Comisie care îşi începe mandatul pe 1 noiembrie va avea în vedere protejarea frontierelor externe ale UE şi susţinerea statelor membre, inclusiv Ungaria, să se concentreze ”mai degrabă pe oprirea migraţiei decât pe organizarea ei”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al premierului Viktor Orban.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă