9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalUngaria: Biroul de conducere al Jobbik propune doi co-preşedinţi

Ungaria: Biroul de conducere al Jobbik propune doi co-preşedinţi

Propunerea survine după demisia fostului lider Gabor Vona, după alegerile parlamentare în care partidul a ieşit pe poziţia a doua, după Jobbik, obţinând 26 de mandate în viitorul legislativ, relatează MTI.

Anunţul a fost făcut marţi pe Facebook de unul dintre vicepreşedinţii Jobbik, Z. Karpat Daniel, care a spus că cei doi politicieni propuşi să conducă partidul sunt Tamas Sneider, în prezent vicepreşedinte, şi Marton Gyongyosi, parlamentar.

Partidul va organiza un congres pentru a-şi alege noii lideri în următoarele două săptămâni, a mai spus Z. Karpat Daniel.

Gabor Vona, care a condus Jobbik din noiembrie 2006, şi-a înaintat demisia după alegeri, iar în prezent asigură preşedinţia interimară a partidului.

El a anunţat recent că nu va mai candida pentru postul de lider al partidului la viitorul congres.

Fidesz, partidul premierului conservator Viktor Orban, a obţinut 133 din cele 199 de mandate din parlament, asigurându-şi astfel o majoritate de două treimi, la alegerile de la 8 aprilie.

Pe locul doi s-a clasat partidul de extrema dreaptă Jobbik, cu 26 de mandate, iar pe poziţia a treia s-au plasat social-democraţii, cu 20 de mandate.

La aceste alegeri s-a înregistrat o prezenţă istorică la vot, de 69%, care a depăşit-o pe cea din 2014, de 61,7%, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă