Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ungaria: Permite tranzitarea spaţiului său aerian de un avion rus încărcat cu vehicule blindate

Ungaria: Permite tranzitarea spaţiului său aerian de un avion rus încărcat cu vehicule blindate

Ungaria a confirmat că va permite tranzitarea spaţiului său aerian pentru transportarea unor vehicule militare ruse, ne spune politico.eu.

Lorand Stoica 0 comentarii

Rusia a furnizat zece vehicule de patrulare blindate BRDM-2 unei baze militare de la Niš (Serbia), în cadrul unui pachet de asistenţă mai amplu pentru ţara balcanică, transportarea urmând să aibă loc cu un avion care va tranzita spaţiul aerian al Ungariei după ce România a blocat transportul, adaugă sursa citată.

În urma anexării peninsulei Crimeea de Rusia în 2014, Uniunea Europeană a impus un embargou asupra comerţului cu arme cu Rusia şi o interdicţie asupra exporturilor pentru aşa-numitele bunuri-cu-dublă-utilizare, care pot fi folosite în scop atât militar, cât şi civil.

Şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyás, a declarat miercuri că tranzitarea spaţiului aerian ungar a fost permisă întrucât încărcătura respectivă nu este transportată cu un avion militar, ci cu unul civil, ceea ce nu necesită o aprobare specială.

''Am văzut relatările. Fără a comenta asupra unui caz specific, implementarea măsurilor restrictive ale UE este responsabilitatea statelor membre UE'', a reacţionat un purtător de cuvânt al blocului comunitar.

Ministerul de Externe român a explicat vineri că o licenţă de tranzit pentru produse militare de provenienţă rusească nu putea fi emisă de autorităţile române, din cauza sancţiunilor impuse Federaţiei Ruse de către Uniunea.

Comentarii

loading...