20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalUngaria reacționează la criticile primite de la ONU în privința migranților

Ungaria reacționează la criticile primite de la ONU în privința migranților

„Un dialog constructiv cu guvernele înainte de a trage concluzii pripite ar ajuta cauza noastră comună de promovare şi de protecţie a drepturilor omului”, a declarat ambasadoarea Ungariei, Zsuzsanna Horvath, în faţa Consiliul ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva.

Ea a răspuns criticilor formulate de noul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, care şi-a preluat mandatul la începutul lunii septembrie şi a prezentat luni în Consiliu un raport periodic al Înaltului Comisar.

„Am fost încredinţaţi ieri că veţi asculta mereu îngrijorările guvernelor. Este totuşi regretabil faptul că raportul dumneavoastră conţine jumătăţi de adevăr”, a spus Horvath.

În primul său discurs de la preluarea funcţiei, Michelle Bachelet, fostă preşedintă a statului Chile, a condamnat construcţia de ziduri la frontiere, separarea familiilor de migranţi şi instigarea la ură împotriva migranţilor.

Bachelet s-a referit în special la politica privind migraţia a Ungariei unde, potrivit biroului său, „în ultimele săptămâni migranţilor reţinuţi în zonele de tranzit la frontiera ungaro-sârbă li s-a refuzat hrana”.

Ea a vizat de asemenea măsurile adoptate de guvernul ungar care „le permite autorităţilor să aresteze, să inculpe şi să expulze imediat din zonele de frontieră ungare orice avocat, consilier, voluntar sau membru al familiei care locuieşte legal în Ungaria şi care este suspectat că ajută o persoană să depună o cerere de azil, să obţină un permis de şedere sau să întreprindă orice altă acţiune perfect legală”.

Horvath a declarat marţi că „nicio persoană nu este reţinută în zonele de tranzit din Ungaria”. „În plus, alimente au fost şi continuă să fie furnizate celor care au solicitat deja azil”, a spus ea.

Ambasadoarea ungară a declarat de asemenea că măsurile luate le permit autorităţilor să aresteze şi să inculpe „orice persoană suspectată că ajută imigraţia ilegală (…) dacă acest avocat, consilier, voluntar sau traficant de fiinţe umane ştie că cererea va fi respinsă în virtutea legislaţiei existente”.

„A induce în eroare în mod deliberat migranţii aflaţi în situaţii vulnerabile nu reprezintă, în opinia noastră, un act umanitar. Aceasta este o crimă care a provocat deja prea multe morţi de-a lungul rutelor”, a concluzionat ea.

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă