Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ungaria: Un comandant jihadist, inculpat pentru crime împotriva umanităţii în Siria

Ungaria: Un comandant jihadist, inculpat pentru crime împotriva umanităţii în Siria

Un sirian suspectat că ar fi fost comandantul unei unităţi ale Statului Islamic (SI) a fost inculpat în Ungaria pentru terorism şi crime împotriva umanităţii, ne spune AFP.

Lorand Stoica 0 comentarii

Sirianul, identificat de poliţia ungară sub numele de Hassan F., în vârstă de 27 de ani, este acuzat că a participat personal la decapitarea unui imam în oraşul sirian Al-Sukhna şi la asasinarea altor trei persoane în provincia Homs, între 13 şi 15 mai 2015.

Autorităţile ungare îl suspectează că a fost comandantul unei mici unităţi a SI însărcinate să-i terorizeze şi să-i execute pe civilii şi clericii care refuzau să se alăture grupării jihadiste.

Unitatea lui Hassan F. ar fi ucis la Al-Sukhna cel puţin 25 de oameni, printre care femei şi copii, conform anchetei întreprinse în cooperare cu autorităţile malteze, elene şi belgiene, sub coordonarea agenţiei europene de cooperare judiciară Eurojust.

Sirianul se află în Ungaria din decembrie, când a fost arestat pe aeroportul din Budapesta în posesia unor acte de identitate false.

După arestare, a fost condamnat de justiţia ungară pentru trafic de persoane şi alte infracţiuni, care i-au adus interdicţia de şedere în Ungaria. El se afla în aşteptarea expulzării atunci când a fost arestat în martie 2019 într-o tabără de retenţie.

Comentarii

loading...