14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalUngurii mută rapid: propun un nou candidat Comisiei, după ce primul a...

Ungurii mută rapid: propun un nou candidat Comisiei, după ce primul a fost respins alături de Plumb

Oliver Varhelyi îl va înlocui pe fostul ministru al Justiţiei, Laszlo Trocsany, întâiul înaintat de Guvernul Ungariei. Ursula von der Leyen, viitorul preşedinte al Comisiei Europene, îi atribuise lui Laszlo Trocsanyi portofoliul “Vecinătate şi extinderre”.

“Nu am avut pe cine alege dintre politicienii unguri, aşa că nu pot propune decât un tehnocrat, cineva care cunoaşte UE. L-am desemnat pe ambsadaroul la UE, Oliver Varhelyi, drept candidat oficial al Ungariei şi i-am cerut doamnei preşedinte să-l contacteze”, a declarat Viktor Orban.

Candidatul la funcţia de comisar propus de Ungaria László Trócsányi a fost respins, luni, de Comisia juridică din PE, după ce o decizie similară a fost luată în cazul Rovanei Plumb, propusă la Transporturi.

László Trócsányi, care urma să deţină portofoliul „Vecinătate şi extinderre”.a fost ministru al justiţiei într-o perioadă în care Ungaria era acuzată de autorităţile de la Bruxelles pentru derapaje în ceea ce priveşte statul de drept.

Conform EUobserver, ca şi în cazul Rovanei Plumb, respingerea a fost determinată tot de nereguli în ceea ce priveşte declaraţia de avere.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă