Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

UNICEF: Zeci de bebeluşi vin pe lume în fiecare zi în condiţii precare în taberele de refugiaţi

Aproape 60 de bebeluşi vin pe lume în fiecare zi în condiţii precare în taberele de refugiaţi din sud-estul Bangladeshului, unde s-au instalat sute de mii de membri ai comunităţii musulmane fugiţi de violenţele din Myanmar, a indicat joi Fondul ONU pentru copii, UNICEF.

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Aceşti copii sunt aduşi pe lume departe de casă, de mame care au fost nevoite să-şi abandoneze casele şi care au trecut prin violenţe, traume şi uneori viol, a notat reprezentantul special al UNICEF în Bangladesh, Edouard Beigbeder.

Peste 16.000 de bebeluşi s-au născut în taberele din regiunea oraşului Cox's Bazar din Bangladesh de la începutul crizei refugiaţilor rohingya, acum nouă luni. Aproape 700.000 de membri ai acestei comunităţi musulmane din Myanmar au traversat graniţa după ce armata birmană a lansat o campanie de represalii împotriva lor în statul Rakhine, majoritar budist, calificată de ONU drept epurare etnică.

Reprezentantul UNICEF a menţionat că există numeroase informaţii privind cazuri de viol, dar este imposibil de stabilit numărul real de copii născuţi în urma unor astfel de agresiuni.

Dar, a subliniat el, "este vital ca toate mamele şi toţi nou-născuţii să beneficieze de tot ajutorul şi sprijinul de care au nevoie".

Potrivit UNICEF, doar unul din cinci copii din comunitatea rohingya s-au născut în facilităţile medicale instalate în taberele refugiaţi. UNICEF a mobilizat 250 de voluntari pentru a încuraja viitoarele mame să folosească aceste facilităţi.

Comentarii

loading...