15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalUNICEF: Zeci de bebeluşi vin pe lume în fiecare zi în condiţii...

UNICEF: Zeci de bebeluşi vin pe lume în fiecare zi în condiţii precare în taberele de refugiaţi

Aceşti copii sunt aduşi pe lume departe de casă, de mame care au fost nevoite să-şi abandoneze casele şi care au trecut prin violenţe, traume şi uneori viol, a notat reprezentantul special al UNICEF în Bangladesh, Edouard Beigbeder.

Peste 16.000 de bebeluşi s-au născut în taberele din regiunea oraşului Cox’s Bazar din Bangladesh de la începutul crizei refugiaţilor rohingya, acum nouă luni. Aproape 700.000 de membri ai acestei comunităţi musulmane din Myanmar au traversat graniţa după ce armata birmană a lansat o campanie de represalii împotriva lor în statul Rakhine, majoritar budist, calificată de ONU drept epurare etnică.

Reprezentantul UNICEF a menţionat că există numeroase informaţii privind cazuri de viol, dar este imposibil de stabilit numărul real de copii născuţi în urma unor astfel de agresiuni.

Dar, a subliniat el, “este vital ca toate mamele şi toţi nou-născuţii să beneficieze de tot ajutorul şi sprijinul de care au nevoie”.

Potrivit UNICEF, doar unul din cinci copii din comunitatea rohingya s-au născut în facilităţile medicale instalate în taberele refugiaţi. UNICEF a mobilizat 250 de voluntari pentru a încuraja viitoarele mame să folosească aceste facilităţi.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă