Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Uniunea Europeană doreşte închiderea cazului Gazprom

Comisia Europeană intenţionează să închidă controversatul caz împotriva Gazprom pe 24 mai, conform declaraţiilor date de oficiali europeni pentru Politico.

Rl online 0 comentarii

Compania rusească de energie va scăpa, cel mai probabil, fără amendă pentru acuzaţiile că a abuzat de puterea sa de pe piaţa din Europa Centrală şi de Est prin suprapreţuri şi interzicerea revânzării de gaze. Totuşi, Gazprom ar putea primi amenzi în viitor dacă nu va respecta angajamentele pe care şi le-a luat ca parte din acordul cu autorităţile europene.

Cei 28 de comisari europeni sunt aşteptaţi să aprobe acordul săptămâna viitoare, la peste un an de când a fost anunţat.

Acuzaţiile aduse de UE în 2015 specifică: „Gazprom era conştientă de comportamentul său ilegal ... Praticile abuzive constau în restricţii teritoriale ... restricţii foarte dăunătoare pentru competitivitate”.

Anunţul din 2017 al Comisiei, cum că s-a ajuns la un acord cu Gazprom, a stârnit furia ţărilor din Europa Centrală şi de Est, care consideră că firma susţinută de Kremlin a primit o pedeapsă prea uşoară.

Comentarii

loading...