4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalUnul dintre cei mai bogaţi bucătari din lume a fost acuzat de...

Unul dintre cei mai bogaţi bucătari din lume a fost acuzat de viol

Potrivit mărturiilor mai multor foste angajate ale restaurantului newyorkez The Spotted Pig – la care Mario Batali este unul dintre investitori şi care este condus de Ken Friedman, prietenul acestuia -, difuzate în emisiunea de televiziune “60 minutes”, de pe postul CBS, maestrul bucătar a agresat sexual două femei, după ce le-a drogat.

Una dintre fapte a avut loc în 2005, iar victima a declarat că, deşi iniţial a mers la spital şi la poliţie, a renunţat la plângere, iar testul pentru viol nu a mai fost păstrat de autorităţi.

O altă fostă angajată a restaurantului, Jamie Seet, a spus că a fost martora unui incident similar în 2008, prin intermediul camerelor de supraveghere din local. Aceasta a spus însă că nu a mers la poliţie pentru a raporta incidentul, din ruşine.

Potrivit CBS, poliţia a deschis o anchetă, însă informaţia nu a fost confirmată oficial de autorităţi.

Contactat de realizatorii emisiunii “60 minutes”, Batali a negat toate acuzaţiile.

De-a lungul ultimelor două decenii, mai multe femei l-au acuzat pe Batali de hărţuire sexuală.

Site-ul culinar Eater a publicat, în decembrie 2017, declaraţiile a patru femei, care, sub protecţia anonimatului, l-au acuzat pe Batali de hărţuire sexuală fizică şi verbală. Trei dintre femeile care au fost intervievate de site-ul Eater au lucrat pentru Batali.

O vedetă a bucătăriei americane, italo-americanul în vârstă de 57 de ani este autorul mai multor emisiuni TV de succes, a scris cărţi de bucate, a lansat mai multe game de articole de bucătărie şi produse alimentare şi deţine 26 de restaurante.

După acuzaţiile din decembrie, Batali a decis să se retragă de la conducerea companiei sale, însă a rămas acţionar.

Compania sa este controlată de acţionari privaţi, iar specialiştii o estimează la o valoare de minimum 250 de milioane de dolari.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă