Foto Arhiva

Foto Arhiva

Unul dintre cei mai bogaţi bucătari din lume a fost acuzat de viol

Starul TV Mario Batali, unul dintre cei mai bogaţi maeştri bucătari din lume, acuzat deja de hărţuire sexuală şi comportament nepotrivit de mai multe femei, este anchetat de poliţia din New York, fiind suspectat că a agresat sexual două femei aflate în stare de inconştienţă.

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Potrivit mărturiilor mai multor foste angajate ale restaurantului newyorkez The Spotted Pig - la care Mario Batali este unul dintre investitori şi care este condus de Ken Friedman, prietenul acestuia -, difuzate în emisiunea de televiziune "60 minutes", de pe postul CBS, maestrul bucătar a agresat sexual două femei, după ce le-a drogat.

Una dintre fapte a avut loc în 2005, iar victima a declarat că, deşi iniţial a mers la spital şi la poliţie, a renunţat la plângere, iar testul pentru viol nu a mai fost păstrat de autorităţi.

O altă fostă angajată a restaurantului, Jamie Seet, a spus că a fost martora unui incident similar în 2008, prin intermediul camerelor de supraveghere din local. Aceasta a spus însă că nu a mers la poliţie pentru a raporta incidentul, din ruşine.

Potrivit CBS, poliţia a deschis o anchetă, însă informaţia nu a fost confirmată oficial de autorităţi.

Contactat de realizatorii emisiunii "60 minutes", Batali a negat toate acuzaţiile.

De-a lungul ultimelor două decenii, mai multe femei l-au acuzat pe Batali de hărţuire sexuală.

Site-ul culinar Eater a publicat, în decembrie 2017, declaraţiile a patru femei, care, sub protecţia anonimatului, l-au acuzat pe Batali de hărţuire sexuală fizică şi verbală. Trei dintre femeile care au fost intervievate de site-ul Eater au lucrat pentru Batali.

O vedetă a bucătăriei americane, italo-americanul în vârstă de 57 de ani este autorul mai multor emisiuni TV de succes, a scris cărţi de bucate, a lansat mai multe game de articole de bucătărie şi produse alimentare şi deţine 26 de restaurante.

După acuzaţiile din decembrie, Batali a decis să se retragă de la conducerea companiei sale, însă a rămas acţionar.

Compania sa este controlată de acţionari privaţi, iar specialiştii o estimează la o valoare de minimum 250 de milioane de dolari.

Comentarii

loading...