20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalUrsula von der Leyen își cere scuze Italiei în numele UE pentru...

Ursula von der Leyen își cere scuze Italiei în numele UE pentru intervenția întârziată

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen şi-a exprimat regretul faţă de întârzierea reacţiei Uniunii Europene (UE) împotriva pandemiei noului coronavirus în Italia, într-un editorial publicat în presa italiană joi, în care scrie ”vă prezint scuzele mele, suntem (împreună) cu voi”, relatează AFP.

”Azi, Europa se mobilizează alături de Italia. Însă nu a fost aşa mereu”, recunoaşte ea, în italiană, în ediţia de joi a cotidianului La Repubblica, citat de News.ro.

La sfârşitul lui martie, Cei 27 nu au reuşit să ajungă la un acord în vederea unui răspuns împotriva consecinţelor economice ale pandemiei.

O fractură a apărut între ţările din sudul Europei – ca Italia şi Spania, susţinute de Franţa – care reclamau o mutualizare a datoriei prin ”coronabonduri” şi cele din nordul Europei care, aliniate în spatele Germaniei şi Olandei resping această opţiune.

Reuniunea prin videoconferinţă s-a încheiat cu o declaraţie minimală, care prevede o nouă întâlnire în două săptămâni în vederea ajungerii la un acord.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă