20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalVa fi nevoie de timp pentru ca realizările președintelui Donald Trump să...

Va fi nevoie de timp pentru ca realizările președintelui Donald Trump să fie apreciate pe deplin

Va fi nevoie de timp pentru ca realizările președintelui Donald Trump să fie apreciate pe deplin, potrivit analistului politic Dick Morris la Newsmax TV.

„Cea mai bună replică care îmi place este cea a lui George Bernard Shaw; el a spus:„ Istoria va spune minciuni ca de obicei ”, le-a spus Morris co-gazdelor Heather Childers și Bob Sellers în„ Agenda Americană ”de luni. „Cred că va dura ceva timp până când istoria se va întoarce, și s-a întâmplat cu alți președinți cu un singur mandat.

“Mă gândesc la James K. Polk, care a dublat mărimea Statelor Unite, dar a fost excoriat pentru că noile state au adus Războiul Civil. Dar, retrospectiv, oamenii îl consideră unul dintre marii președinți. Cred că Trump va umple acel loc din istorie “.

Morris a citat scoaterea de către Trump a SUA din Acordul climatic de la Paris, un tratat internațional privind schimbările climatice, ca ceva care va fi apreciat mai mult în viitor. El a spus că o parte din motivația președintelui, în ciuda faptului că a fost aruncată de stânga, este că pactul nu va determina China să-și reducă emisiile de carbon.

“Ceea ce a făcut este că a permis fracturarea hidraulică și forajul petrolului în larg pe pământurile naționale”, a spus Morris. “Și rezultatul a fost că a existat atât de mult gaz natural încât acesta a înlocuit practic cărbunele ca sursă de producere a energiei electrice, iar țara din lume care și-a redus emisiile cu mai mult decât oricare alta a fost Statele Unite”.

Morris, fost consilier al președintelui de atunci Bill Clinton, precum și al lui Trump, a declarat că bărbatul care părăsește funcția miercuri a fost un „mare” președinte.

Citește și VIDEO Trump: „ Este timpul păcii și al calmului”, amendamentul 25 este „risc zero”

„Realizările sale sunt absolut uluitoare”, a spus Morris. “Dacă v-aș fi spus înainte ca [Trump] să intre în funcție că va realiza toate aceste lucruri, nimeni nu ar fi crezut. Cel mai evident lucru este cea mai mare creștere a locurilor de muncă pe care am avut-o vreodată și, mai important, prima dată în istoria modernă când decalajul dintre bogați și săraci s-a închis – în venit, nu încă în avere, durează câțiva ani, dar în venit.

„Decalajul dintre Anglo alb [-Saxon] și venitul gospodăriilor hispanice și negre s-a redus, de asemenea, substanțial.”

De asemenea, Morris l-a creditat pe Trump cu oprirea imigrației ilegale în SUA, renegocierea NAFTA și practic inventarea „unei noi forme de diplomație ca alternativă la război” atunci când oamenii doreau trupe trimise în Iran și când oamenii „fierbeau în privința Chinei”.

„În loc să sancționeze țările, spunând:„ Nu tranzacționați cu această țară ”, el a vizat persoanele din acele țări care erau liderii regimului, foarte eficient în Venezuela, de exemplu”, a spus el.

“Li se refuză accesul la sistemul financiar global. Și atunci când fură bani, nu au ce să facă cu ei. Îi pot pune sub pernă, dar nu pot scrie un cec cu ei”.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă