13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalVaccinul rusesc Sputnik V, aprobat pentru utilizare de urgență în Turcia

Vaccinul rusesc Sputnik V, aprobat pentru utilizare de urgență în Turcia

RDIF anunță listarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V de către Ministerul Sănătății al Republicii Turcia. Operațiunea a fost efectuată ca parte a unei autorizații de utilizare de urgență (EUA). Turcia a devenit astfel a 63-a țară în care utilizarea Sputnik V a fost aprobat.

Potrivit agenției Anadolu , ministrul turc al sănătății, Fahrettin Koca, a declarat că autorizarea vaccinului a avut la bază ”rezultatele unui studiu” (fără a oferi, însă, detalii suplimentare), în urma căruia a fost emis un permis pentru utilizarea de urgență a Sputnik V.

Pe 26 aprilie, Fondul rus de investiții directe și compania farmaceutică turcă Viscoran Ilac au convenit să producă vaccinul Sputnik V în Turcia. Producătorul s-a pregătit deja pentru gestionarea în plan local a producției și intenționează să înceapă fabricarea dozelor de Sputnik V în următoarele câteva luni, în mai multe spații de producție. 

Autoritățile turce au confirmat miercuri semnarea unui acord cu Federația Rusă pentru furnizarea vaccinului și transferul de tehnologie pentru producția acestuia.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă